Blo­gi- ja kom­ment­ti­oh­je Li­be­ran kir­joit­ta­jil­le

Ter­ve­tu­lo­a kir­joit­ta­jak­si Li­be­ran si­vuil­le.

Jul­kai­sem­me si­vul­la täl­lä het­kel­lä kah­den­lai­si­a kir­joi­tuk­si­a - b­lo­ge­ja ja kom­ment­te­ja. Läh­tö­koh­ta­na pi­däm­me si­tä, et­tä b­lo­gi­kir­joi­tus on kah­des­ta pi­dem­pi ja mah­dol­li­ses­ti a­jat­to­mam­pi poh­din­ta. Kom­men­tin tar­koi­tus on taa­s ol­la ni­men­sä mu­kai­ses­ti ly­hy­eh­kö kan­na­not­to jo­hon­kin a­jan­koh­tai­see­n uu­ti­seen tai il­mi­öön.

Blo­gi

Toi­vom­me jul­kais­ta­vien b­lo­gien o­le­van pää­sään­töi­ses­ti huo­lel­la tuo­tet­tu­ja, y­li 5000-merk­ki­si­ä ja hy­vän ta­van mu­kai­ses­ti läh­de­vii­toi­tet­tu­ja. Li­be­ran b­lo­gin tu­li­si an­taa lu­ki­jal­lee­n uut­ta tie­to­a tai tuo­rei­ta nä­kö­kul­mi­a a­si­oi­hin o­le­mat­ta kui­ten­kaan lii­an pui­se­va. Ha­lu­am­me p­ro­fi­loi­tu­a laa­duk­kaal­la ja si­vis­tä­väl­lä si­säl­löl­lä, min­kä vuok­si o­lem­me pyy­tä­neet kir­joit­ta­jik­si a­lan­sa par­hai­ta a­si­an­tun­ti­joi­ta tai muu­ten e­ri­tyi­sen ky­vyk­käi­tä ih­mi­si­ä.

Kom­ment­ti

Kom­ment­ti poik­ke­aa b­lo­gis­ta si­säl­tön­sä ja pi­tuu­ten­sa puo­les­ta. Se saa­ ol­la ly­hyt­kin, ei­kä sen it­se a­si­as­sa pi­sim­mil­lä­kään kan­nat­tai­si y­lit­tää nor­maa­lin mie­li­pi­de­kir­joi­tuk­sen ra­jaa. Kom­men­tin tar­koi­tuk­se­na on ot­taa ly­hy­es­ti ja no­pe­as­ti kan­taa jo­hon­kin uu­ti­seen tai jul­ki­suu­des­sa vel­lo­vaan kes­kus­te­luun. Vä­hän kuin kir­joit­tai­sit mie­li­pi­de­kir­joi­tus­ta leh­teen. Kom­ment­ti voi ol­la tyy­lil­li­ses­ti vaik­ka huu­mo­ri­pi­toi­nen pa­ki­na, kun­han si­säl­tö on täyt­tä rau­taa.

Ly­hy­es­ti: B­lo­gi on kuin ar­tik­ke­li, kom­ment­ti on kuin ko­lum­ni.

Sa­na on läh­tö­koh­tai­ses­ti va­paa, kun­han se on jos­sain lin­jas­sa toi­min­tam­me kans­sa. Kir­joi­tuk­sis­sa­si voit kä­si­tel­lä hy­vin va­paas­ti mi­tä ta­han­sa e­des e­täi­ses­ti li­be­ra­lis­miin liit­ty­vää­ ai­het­ta, ku­ten mark­ki­na­ta­lout­ta, yk­si­lön­va­paut­ta tai va­pau­teen liit­ty­vää vas­tuu­ta. Em­me kui­ten­kaan läh­de jul­kai­se­maan ke­nen­kään mus­ta­maa­laus­ta, puo­lu­e­po­liit­ti­si­a kan­na­not­to­ja, sa­la­liit­to­te­o­ri­oi­ta tai ra­sis­tis­ta si­säl­töä.

Hy­väk­sy­tä kir­joi­tuk­se­si Li­be­ran toi­mis­tol­la en­nen jul­kai­su­a. Vaik­ka kir­joi­tus­ten ta­voit­tee­na on tuo­da e­siin ni­me­no­mai­ses­ti kir­joit­ta­jan a­ja­tuk­si­a ja he­rät­tää kes­kus­te­lu­a, on kaik­ki mi­tä jul­kai­sem­me myös o­sa mei­dän jul­kai­su­ko­ko­nai­suut­tam­me ja me kan­nam­me niis­tä vas­tuun.

Kiit­tä­en ja yh­teis­työ­ter­vei­sin,

Li­be­ran toi­mis­to